Att resa med barn kräver planering och tålamod. Det finns dock många resmål som är extra barnvänliga, oavsett om ni vill ha storstadspuls, sol och bad eller en oförglömlig naturupplevelse. Här hittar du en lista på tre roliga resmål med barn.

Lissabon för Europeisk stadspuls

Portugals huvudstad Lissabon är en spännande stad både för stora och små. Kullerstensgator och spårvagnar kombineras med god mat. I den centralt belägna saluhallen Mercado da Ribiera, även kallad Time Out, hittar alla något som de tycker om. När ni vill åka och bada är det bara att hoppa på tåget till Cascais eller ta båten till Costa da Caparica. En stor fördel i Portugal är att barnfamiljer har förtur överallt. Om ni kommer med barnvagn till ett kafé eller ett museum så slipper ni stå i kö. Till Lissabon går det dessutom direktflyg från Stockholm vilket underlättar resan för småbarnsfamiljen.

Mallorca för sol och bad

Mallorca är en av de populäraste öarna i Medelhavet. Här finns vackra stränder, mysiga restauranger, trevliga hotell med barnklubbar, spännande matmarknader och kul shopping. I Gran Folie kan både vuxna och barn roa sig hela dagen. Den vackra bergsbyn Deia är ett annat kul dagsutflykt. Det bästa är att hyra bil så att ni kan upptäcka ön på egen hand. Det går direktflyg från Stockholm.

Galapagos för unik djurliv

Om ni vill åka på en riktig äventyrsresa med barnen är Galapagosöarna utanför Ecuadors kust ett fantastiskt resmål. Här finns det ett unikt djurliv och barnen har möjlighet att komma riktigt nära djuren. Här kan ni se valhajar, jättesköldpaddor, fiskar i regnbågens alla färger, sjölejon, leguaner och mycket mer. För att komma till de orörda stränderna åker ni bäst på guidade dagsturer med båt. För att resa till Galapagos måste ni flyga från Ecuador, antingen från huvudstaden Quito eller staden Guayaquil.

Kategorier: Resor

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *