Födelsedags-dags! Att välja present till barnet är inte alltid en lätt uppgift. Vad är det egentligen man behöver tänka på?

 

Överraska

Överraskningsmomentet i en present är särskilt viktigt för barn. Fråga gärna barnet vad det önskar sig, men gör det inte uppenbart att det är just det du kommer köpa. Ett förslag är att be om en önskelista, så att du har fler än ett alternativ. Ännu bättre är kanske om du kan luska ut vilken barnets favoritleksak är utan att fråga direkt. Ett sätt kan till exempel vara att be ett syskon fråga. Ett annat sätt kan vara att titta på Youtubehistoriken och se om det finns någon leksak som barnet tittar på om och om igen.

 

Välj leksak efter barnets ålder

De allra flesta leksaker kommer med en åldersmärkning. Det kan till exempel vara att leksaken bör användas av barn som är fem år och över, eller att leksaken är anpassad för åldrarna 0 – 3. Titta givetvis på märkningen, men gör också din egen bedömning. En treåring kan längta efter en leksak som är anpassad från fyra, fem år och uppåt – och kanske passar leksaken treåringen, trots den låga åldern.

 

Köpa leksak på distans

Det är inte allt det finns möjlighet att träffa barnet som fyller år. Som tur är finns det gott om digitala presenter att välja mellan. De kanske främst är riktade till vuxna, men det finns också bra alternativ för barn. Ett exempel på det är att skicka en videohälsning med Babblarna, som ju är en favorit hos många barn.

 

Presenttips för småbarn – efter ålder

  • Ettåringar. Ettåringar är sällan tillräckligt mogna för stora och dyra leksaker. Bra alternativ kan till exempel vara färgglada böcker, kläder och gosedjur.
  • Tvååringar. Tvååringar vill ofta stå, gå, springa och upptäcka. Leksaker som hjälper dom med det brukar vara bra presenter.
  • Tre- till fyraåringar. Runt den här åldern brukar barn starkt utveckla sina kognitiva och sociala förmågor. Leksaker där de kan använda sin fantasi och kreativitet kan passa särskilt bra.

 

 

Kategorier: Övrigt

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *