Abonnemang avsedda för individer under 18 år skiljer sig från vanliga abonnemang på några viktiga punkter. Mobilabonnemang för barn är ofta mer prisvänliga samt har liknande priser som erbjuds till studenter och äldre. Dessutom ger de föräldrar, som vanligtvis är de som tecknar abonnemanget, möjlighet att övervaka och begränsa användningen genom kostnadskontroller och andra restriktioner.

Alternativ för barn-/ungdomsabonnemang

Många mobiloperatörer har i sitt utbud det som ofta kallas för ”barnabonnemang”. Vilket abonnemang som passar bäst varierar beroende på personliga behov och omständigheter. Bland de mer framträdande valen finns abonnemang från operatörer som Comviq, Fello, Hallon och Vimla. Dessa företag erbjuder mycket prisvärda mobilabonnemang speciellt för barn och ungdomar, ofta med attraktiva rabatter eller specialpriser. Dessutom inkluderar de olika metoder för kostnadskontroll, vilket underlättar för dig att hålla abonnemanget inom en fast kostnadsram.

  • Halebop: Student Halebop
  • Hallon: Ungdom Hallon
  • Comviq: Ungdom
  • Fello: Ungdom Fello
  • Vimla: Ungdom Vimla

Hur väljer man det mest lämpliga mobilabonnemanget för barn/ungdomar?

Att välja rätt abonnemang kräver att man överväger barnets mobilanvändning. Fundera över hur mycket surf som behövs, vikten av fria samtal och sms, samt nätverkstäckningen där ni bor. I vår jämförelse kan du väga dessa faktorer för att hitta det bästa abonnemanget för era behov.

Surfbehov i mobilabonnemang

Surfbehovet varierar individuellt och kan även skifta månad till månad. Om man ofta använder upp all surf kan det vara värt att välja ett abonnemang med mer surf. Vissa abonnemang låter dig även spara oanvänd surf. Tillgången till wifi hemma eller på jobbet kan minska behovet av surf, men är man ofta ute kan behovet öka. Det finns abonnemang som erbjuder obegränsad surf.

Det mest prisvärda abonnemanget för barn/ungdomar

För ungdomsabonnemang ligger den genomsnittliga månadskostnaden runt 100 kronor, men surfmängden kan variera. Kom ihåg att beakta alla faktorer för att hitta det mest kostnadseffektiva alternativet. Många erbjuder även rabatterade priser under de första månaderna.

Familjeabonnemang vs barnabonnemang

Ett familjeabonnemang kan vara ett alternativ, där flera nummer knyts till ett och samma abonnemang. Det finns många alternativ och lösningar från olika operatörer. En jämförelse av familjeabonnemang kan ge mer information. En nackdel är att surfmängden kan bli begränsad om flera delar på en pott, och alla familjemedlemmar måste ha samma operatör.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *