Att inreda ett barnrum skiljer sig mycket från att inreda ett sovrum för vuxna. Barn är kreativa och behöver plats för lek. Dessutom måste rummet vara säkert, mysigt och funktionellt. Här får du de bästa inredningstipsen för barnrummet.

Utgå från barnets behov

Nyckeln till att skapa ett mysigt och funktionellt barnrum är att utgå ifrån barnets behov. Flera olika funktioner ska få plats i ett och samma rum. Barn behöver plats för att leka, pyssla, skapa, sova och mysa. Utöver det behövs det även förvaring för både kläder och leksaker.
Börja med att tänka på var barnet ska få plats att leka. Det är bra om det finns tillräckligt med golvyta för lek. Lägg gärna en skön matta på golvet för att dämpa ljudet. Mattan bör ha gummi på baksidan för att inte glida iväg. för att frigöra golvyta kan det vara bra att bygga förvaring på höjden. Bra förvaring är ett måste i barnrummet för att hålla ordning på leksaker och prylar. Alla saker ska ha sin plats i lådor, korgar eller skåp.

Skapa en mysig sovplats

Barnsängen är platsen för mys och sömn. Skapa en trygg plats där barnet kan komma till ro på kvällen. Mjuka filtar och sköna kuddar ger sovplatsen en extra mysfaktor. Se även till att det finns en liten sänglampa i närheten så att barnet kan tända lyset om det behövs.

Bestäm färgskalan

I stort sätt alla färger passar i barnrummet och det finns inga rätt eller fel när det kommer till färgkombinationer. Däremot kan det vara en bra idé att bestämma en färgskala för att skapa ett harmoniskt rum. Barngardinerna eller tapeterna kan med fördel ha lekfulla motiv som gör barnrummet livfullt och stimulerande. Det behöver nödvändigtvis inte vara barnmotiv, utan det kan vara härliga kombinationer av mönster och färger. Låta gärna barnet vara med och bestämma en eller flera färgdetaljer i rummet.

Kategorier: Inredning

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *