Jumpsuit är ett perfekt plagg för barn. Det finns i många olika färger, material och passformer. En bra jumpsuit sitter ledigt och skönt och lämpar sig bra för såväl mys som för lek och stoj.

 

Webbsajten Jumpsuit.me har mängder med bra tips för den som planerar att köpa en jumpsuit. Nedan följer några av deras bästa tips från bloggen.

 

Tre saker att tänka på innan köp

Det är svårt att göra fel med en jumpsuit. Så länge barnet gillar utseendet och storleken är rätt. Tänk gärna på följande tre saker för att få en modell som passar just er så bra som möjligt.

 

Köp gärna en storlek större

Som med andra barnkläder kan det vara klokt att köpa en storlek lite för stor. Är det små barn handlar det inte om många månader förrän dräkten plötsligt är för liten. Är ben och ärmar alldeles för långa går det bra att rulla upp dem tills vidare.

 

Vilket material vill du ha?

Det finns flera material att välja mellan när du ska handla. Många föredrar fleece, som både är extra mjukt och skönt, och extra värmande.

 

Ett annat populärt val är bomull, som bland annat har fördelen att det är ett väldigt tåligt material. Det kan både torkas och tvättas i höga temperaturer utan att det bryts ned. Vid riktigt höga temperaturer finns dock viss risk för krympning, vilket i synnerhet är välkommet när barnet växer. Se därför till att läsa tvättråden noggrant.

 

Huva – eller inte huva?

Vissa modeller har huva, medan andra kommer utan huva. För köp till mindre barn kan det vara bra att kontrollera att dragkedjan inte går hela vägen upp över huvan. Om den gör det kan barnet stängas in i mysdressen. Är det svårt att då få ned huvan så kan barnet få lite panik.

 

Därför är jumpsuit ett så bra plagg för barn

 

  • Det är enkelt att ta av och på sig.
  • Bekvämt. Ingen byxlynning eller annat som skaver – passformen är mjuk och skön.
  • Rörligt. Samtidigt som det är bekvämt och flexibelt, har barnet också god rörlighet i plagget.

 

Kategorier: Barnkläder

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *